Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Esteetöntä matkailua edistämässä – talvinen testimatka Pudasjärvelle ja Kuusamoon

Rannikolta Tuntureille -hankkeessa paneudutaan matkailupalveluiden kehittämiseen osana koronapandemian negatiivisten vaikutusten minimoimista. Hankkeen toimenpiteet ovat nyt edenneet käytännön toteutukseen, kun esteettömän matkailun asiantuntija ja bloggaaja Sanna Kalmari kävi testaamassa talvista bucket listiä Pudasjärven ja Kuusamon matkailukohteissa.

Testimatkan tarkoituksena oli kartoittaa paikallisten matkailuyritysten palveluiden esteettömyyttä ja tarjota yrityksille kokemuspohjaista tietoa siitä, miten esteettömyys voidaan huomioida toiminnassa entistä paremmin. Testimatkalla terveysturvallisuus on huomioitu tarkkaan ja ajankohdaksi valikoitui hiljaisempi kausi hiihtolomien ja pääsiäisen välissä. Mukana olevat yritykset ovat pystyneet järjestämään palvelut erittäin turvallisesti ja yksilöidysti. 

Sanna testasi paikallisten matkailuyritysten palveluita esteettömyyden ja eri tavoilla liikkuvien matkailijoiden näkökulmasta 16.3.-21.3. Hankkeen projektipäällikkö Patricia Potrykus kertoo ajan olleen otollinen koronasta huolimatta: ”Yrittäjät ottivat ajatuksen avosylin vastaan ja lähtivät innolla mukaan, mikä on hienoa näin haasteellisena aikana. On todella hienoa, että yritykset haluavat panostaa esteettömään matkailuun.”

Lisätietoja:

 

_____________________________________

Etelä-Savon maakuntaliitto rahoittaa Rannikolta tuntureille-hanketta TEM:n osoittamasta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävien kehittämishankkeiden määrärahasta. Hankkeen muut rahoittajat ovat: Ruka-Kuusamo Matkailu ry, Taivalkosken matkailuyhdistys ry, Humanpolis Oy, Visit Oulu/Oulun Matkailu Oy, Pudasjärven Kehitys Oy, Raahen kaupunki/ Raahen seudun kehitys, Kalajoki Matkailuyhdistys, Limingan kunta, Suomussalmen kunta, Matkalle Sallaan ry, Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Naturpolis Oy.

 

X