Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelmasta tukea mikro- ja pk-yrityksille

16.3.2022

Yritykset elävät jatkuvassa muutoksessa, johon voi vaikuttaa esimerkiksi maailmantilanne, digitalisaatio, kasvu tai kiristyvä kilpailutilanne. Muutoksista selviäminen vaatii yritykseltä muutoskyvykkyyttä niin yrittäjän kuin yrityksen henkilöstönkin osalta. Tarvitaan uskoa ja luottamusta parempaan tulevaisuuteen.

Mikro- ja pk-yritysten on tärkeää tunnistaa yritystoiminnan jatkuvuuden kannalta keskeisimmät haasteet ja kapeikot sekä vahvistaa yrityksen ja henkilöstön osaamis- ja kehittämistarpeita tarpeita vastaaviksi. Naturpolis Oy on mukana toteuttamassa KeMu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma -hanketta, joilla näihin haasteisiin pyritään vastaamaan.

Muutoskyvykkyydellä valmiutta vastata liiketoiminnan haasteisiin

KeMu-hankkeessa mikro- ja pk-yritykset kehittävät yrityksen ja sen henkilökunnan muutoskyvykkyyttä nopean muutoskyvykkyyden valmennusohjelman kautta. Valmennusohjelmassa yritykset analysoivat yrityksensä nykytilaa ja tehostavat valmiuksiaan havaita ja reagoida liiketoimintaansa liittyviin haasteisiin sekä hankkivat uusia oppeja mikrokursseilla ja kehittävät muutoskyvykkyyttään työpajojen kautta. Näiden lisäksi yrittäjät voivat myöhemmin hyödyntää hankkeen tuloksena syntyvää muutosjohtamisen vertaisverkostoa toimintansa kehittämisessä.

Paikalliset yritykset mukaan toteutukseen

Hankkeeseen otetaan kokonaisuudessa 75 mikro- ja pk-yritystä Kalajoen, Naturpoliksen ja NIHAK:n alueilta. Kuusamosta mukaan otetaan kymmenen ja Taivalkoskelta kuusi yritystä. Hankkeeseen osallistuminen ei vaadi yrityksiltä taloudellista panostusta.

Kuusamon ja Taivalkosken alueella hankkeen projektipäällikkönä aloittanut Mirva Grann kertoo:” Olen itsekin toiminut yrittäjänä ja muutosvalmentajana, joten koen että minulla on tarjota vahvaa tukea muutoksessa eläville yrityksille. Toivottavasti saamme aktiivisia yrityksiä mukaan toteuttamaan hanketta kanssamme.” Hankkeen toteuttajan tuottamien materiaalien ja kurssien sekä hyvällä yritysten kanssa tehtävällä yhteistyöllä hän uskoo jokaisen yrityksen löytävän oman muutoskyvykkyytensä sekä uutta osaamista, intoa ja rakenteita tulevaisuuden haasteisiin.

 

Lisätietoja: Mirva Grann, projektipäällikkö, KeMu -hanke, p. 040 716 5340, mirva.grann@naturpolis.fi

 

Hanke toteutetaan 1.11.2021-31.8.2023 välisenä aikana yhteishankkeena Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTREn® (päätoteuttaja), Oulun yliopiston Työhyvinvoinnin ja tuottavuuden tutkimusryhmän, Kalajoen seudun yrityspalvelukeskuksen, Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n sekä Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n kesken. Hankkeen kokonaisbudjetti on 562 801 €, josta ESR rahoituksen osuus on 80 % ja omarahoitus 20 %.


 

X