Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Kotini on Koillismaalla - monipaikkaista arkea

Monipaikkaisuus ja paikkariippumaton työ ovat tulleet jäädäkseen. Koillismaalla monipaikkaisen elämän ihanuutta ovat kokeilemassa Jasmiina Sarikoski Helsingistä sekä perhe Hayes Oulusta. Molempien kuulumisia voit seurata videoblogista Kotini on Koillismaalla.  

Vetovoimana monipaikkaisuus-hankkeessa on siirrytty toteutukseen, kun vuodenvaihteen jälkeen monipaikkaisuuden lähettiläs Jasmiina Sarikoski muutti Kuusamoon ja perhe Hayes Taivalkoskelle. Jasmiina kokeilee monipaikkaisuutta kuuden viikon ajan ja kuvailee itseään itähelsinkiläiseksi citymaalaiseksi, jolle kokeilu on erittäin tervetullut tähän elämänhetkeen. Hän kertoo olleensa kuin turisti ensimmäisen viikon ajan uudessa ympäristössä, ihastellen kaikkea uutta. Sittemmin hän on päässyt paikalliseen elämänrytmiin hyvin kiinni. Tämä voi hyvinkin olla paikallisen ruoan, kuten herkullisen rieskan ja kalan, ansiota. Jasmiinan kulinaristisia kokeiluja pääset seuraamaan Instagramissa.

Virtuaaliarki etätöiden parissa sujuu samoin kuin Helsingissäkin, mutta Koillismaalla Jasmiina kertoo pystyvänsä keskittymään omaan hyvinvointiinsa paremmin. Hiihtäminen lounastauolla, ulkoilu työpäivän jälkeen raikkaassa ilmassa tai viikonloppureissut luontoon ovat huikeaa ekstraa monipaikkaisessa arjessa. Jasmiina kertoo näillä olevan suoran vaikutuksen niin hänen fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiinsa. Koillismaasta onkin äkkiä tullut Jasmiinalle sielunmaisema, ja jossain pinnan alla kuplii ajatus siitä, että onko täältä oikeasti pakko lähteä? Ja Jasmiina, vastaus kysymykseesi on ei. Täältä ei ole pakko lähteä, sillä olet tervetullut jäädäksesi.

Seuraa Jasmiinan ja perhe Hayesin monipaikkaisuuden kokeilun videoblogia täällä.

Kuvat: Jarno Limnell

Jasmiina kokeilemassa monipaikkaista elämää
X