Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Koulutuskyselyyn vastaamalla uutta tarjontaa Koillismaan opintovalikoimaan

Kyselyyn pääsee vastaamaan tästä

Kuusamon kaupungin, Nuoret urapolulle- ja JobBoost –hankkeiden yhteistyönä toteutetun kyselyn tavoitteena on saada kattavasti tietoa siitä, minkälaista koulutustarjontaa alueelle kaivataan. Kyselyyn voi vastata kuka tahansa Kuusamon, Posion tai Taivalkosken kunnan asukas. Kyselyllä kartoitetaan asiaa kattavasti – ammattiopinnoista aina korkeakouluopintoihin asti.   

Kyselystä saatavia vastauksia pääsevät hyödyntämään paikalliset oppilaitokset sekä lähialueen korkeakoulut ja yliopistot. “Yrityselämän tarpeita kartoitetaan ja kuntalaisten toiveita kuullaan, kun paikkakunnalle suunnitellaan uusia koulutusaloja, tutkintoja tai kurssitarjontaa”tiivistää asian Kuusamon kaupungin sivistystoimenjohtaja Anne Koski-Heikkinen.   

Mikäli olet kiinnostunut mistä tahansa koulutuksesta tai opiskelusta, kyselyyn vastaaminen on tärkeää. Kyselyssä voi ilmaista myös suoraan jonkun tutkinnon tai ammatin, johon haluaisi kouluttautua. Koulutus voi olla myös lyhyempää kurssimuotoista opiskelua tai jo olemassa olevaan ammattiin liittyvää täydennyskoulutusta.   

 Tällä hetkellä Koillismaalta löytyy paikallisina oppilaitoksina Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikka, Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy ja OSAOn Taivalkosken yksikkö. Lisäksi monipuolista opetusta tarjoavat Kuusamo-opisto, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto sekä Kajaanin Ammattikorkeakoulu. Kyselyn pohjalta tarjontaa on mahdollista laajentaa, mikäli halukkuutta löytyy.  

 “Kuusamon kaupungilla on tavoitteena tarjota asukkailleen tilaisuuksia opiskella toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, joten nyt odotammekin runsaasti vastauksia! Kyselyssä huomioimme myös Taivalkosken ja Posion asukkaat, sillä opiskelu on uusien teknologiaratkaisujen avulla usein mahdollista myös lähikunnista käsin”, lisää Koski-Heikkinen. 

 

Lisätietoja: 

Anne Koski-Heikkinen, Kuusamon kaupungin va. Sivistystoimenjohtaja  

040 860 8086  

 

Niina Kukka, Mahdollisuuksien pohjoinen - JobBoost Koillis-Suomi 

040 837 4815 

X