Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Yrittäjä! Vastaa kuntabarometriin ja vaikuta

17.2.2022

Kuntabarometri on auki: Nyt mitataan yrittäjän kotikunnan yrittäjämyönteisyyttä

Suomen Yrittäjät mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Järjestö kartoittaa yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista.

Linkki kyselyyn: www.iro.fi/kuntabarometri2022

Suomen Yrittäjät on mitannut kuntien elinkeinopolitiikan onnistumista joka toinen vuosi.

Nyt tulosten raportointi uudistuu ja vertailumahdollisuudet paranevat. Jatkossa kuka tahansa voi avoimesti verkossa vertailla valitsemiensa kuntien tuloksia keskenään kysymyskohtaisesti. Näin käyttäjä pystyy rankkaamaan parhaiten menestyneet kunnat esimerkiksi julkisia hankintoja käsittelevissä kysymyksissä.

Kyselyyn vastasi vuonna 2020 peräti 10 400 yrittäjää eri puolilta maata. Tällöin parhaat tulokset saivat kuntakokoluokan mukaisesti Seinäjoki, Kärsämäki ja Lieto. Pohjois-Pohjanmaa pärjäsi muutoinkin hyvin. Kärkikuntiin kuuluivat Kärsämäen lisäksi myös Oulainen ja Kempele

Miksi Suomen Yrittäjät kysyy näitä asioita?

-       ”Vastaaminen on todella tärkeää, jotta saamme tietää mitä Pohjois-Pohjanmaan alueen yrittäjät ajattelevat kuntien yrittäjämyönteisyydestä. Tarvitsemme tutkittua tietoa, jotta saadaan selville minkälaiset yrittämisen olosuhteet kunnissa ovat, voidaan yhdessä yrittäjien, kuntapäättäjien ja kuntalaisten kanssa lähteä keskustelemaan kehittämistoimista ja saadaan parhaat käytännöt esille sekä päästää sopimaan konkreettisista uudistustoimenpiteistä”, sanoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

-       ”Toivomme, että mahdollisimman monet yrittäjät ja erikokoiset yritykset eri toimialoilta vastaavat kyselyyn, koska Kuusamon kaupungille yrittäjien palaute on tärkeää. Kaupunki tekee parhaansa, jotta menestyisimme myös kyselyn tuloksissa. Yrittäjien ja alueellisen sekä paikallisen yrittäjäjärjestön kanssa kaupunki tekee hyvää yhteistyötä”, sanoo Kuusamon Yrittäjien puheenjohtaja Mika Haataja.

Miksi tämä kysely on tärkeä?

  • Yrittäjä pääsee antamaan palautetta ja arvioimaan oman kuntansa toimintaa: Mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa.
  • Kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan mm. kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille.
  • Yrittäjäyhdistykset saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa.
  • Kunnat ja niiden yrittäjiä palvelevat yhtiöt saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta tarjoamistaan yrityspalveluista: Parantavatko yrityspalvelut yrittäjän arkea ja saako palveluita matalalla kynnyksellä? Toteutetaanko julkiset hankinnat pk-yrityksiä huomioiden?

Kyselyn tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa keskiviikkona 18.5.2022.

Kunnille ja yrittäjäyhdistyksille toimitetaan kyselytutkimuksen tulokset. Ne ovat myös avoimesti verkossa nähtävillä.

Jotta tuloksissa näkyy aidosti yrittäjien mielipiteet, on tärkeää, että jokainen yrittäjä kertoo oman näkemyksensä. Kyselyn vastausaika 1.2. - 31.3.2022. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Yrittäjä, muista vastata kyselyyn!

Kyselyn toteuttaa Iro Research Oy ja se lähetetään suoraan tutkimusluvan antaneiden jäsenten sähköpostiin.

Lisätietoja:
Marjo Kolehmainen
toimitusjohtaja
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
marjo.kolehmainen@yrittajat.fi
p. 050 527 7288

Mika Haataja
puheenjohtaja
Kuusamon Yrittäjät
kuusamon@yrittajat.fi 
p. 040 199 0202

X