Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Kuusamoon oma nuorten Ohjaamo

7.2.2022

Kuusamoon on avattu alle 30-vuotiaille tarkoitettu matalan kynnyksen palvelupaikka Ohjaamo. Ohjaamosta saa maksutonta apua monenlaisiin asioihin omaan elämään liittyen, esimerkiksi opiskeluun, työllistymiseen, asumiseen ja hyvinvointiin.

Ohjaamotoimintaa on käynnistetty osana Naturpoliksen hallinnoimaa Nuoret urapolulle (NUORA)-hanketta. Projektikoordinaattori Tiia Kallunki kertoo: ”Valtakunnallisesta Ohjaamo-mallista on paikallisesti iso apu, kun tarjotaan nuorille mahdollisuuksia työllistymisen, opintojen ja ihan vain elämisen tueksi. Ohjaamo on paikka, jonne nuori voi tulla ilman ajanvarausta ja halutessaan vaikka anonyymina. Täällä me olemme sitä varten, että autetaan nuoria löytämään parhaat ratkaisut.”

Ohjaamo Kuusamo toimii toistaiseksi Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy:n aulatiloissa Airotiellä. Koronatilanteesta johtuen Ohjaamo palvelee vielä toistaiseksi puhelimitse tai ajanvarauksella.  Keväällä Ohjaamo muuttaa Naturpoliksen työllisyyspalveluiden mukana kaupungintalon tiloihin, jossa se toimii osana kaikenikäisten Työllisyyspalvelupiste Kiepin palveluita.

Kuusamon Ohjaamo kuuluu valtakunnalliseen Ohjaamo verkostoon ja sen kautta nuori saa apua työllistymiseen, koulutukseen, hyvinvointiin ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa. Ohjaamossa työskentelee monialainen tiimi, joka kasvaa kevään ja kesän aikana muun muassa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisella sekä koulutusohjaajalla.

 

Lisätietoja: Projektikoordinaattori Tiia Kallunki p. 0400 174 242 tiia.kallunki@naturpolis.fi,  Nuoret urapolulle (NUORA) -hanke

 

X