Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Maan pinnalla verkkosivut on avattu - tule mukaan

10.1.2022

Mahdollisuuksien pohjoinen – JobBoost –hankkeessa osaavan työvoiman houkuttelemiseen suunnattu Maan pinnalla –kampanjointi on käynnistynyt ja hankkeen verkkosivusto osoitteessa www.maanpinnalla.fi on avattu. Tammikuun loppuun asti käynnissä olevan lanseerauskampanjan tavoitteena on seuraajamäärien nostaminen sosiaalisen median kanavissa.

Maan pinnalla -mallin tavoitteena on kannustaa työikäisiä henkilöitä, joilla kenties on jo syntynyt halu pois kaupunkiasumisesta tai oravanpyörästä, muuttamaan Kuusamoon, Posiolle ja Taivalkoskelle. Tarkoituksena on tavoittaa myös paluumuuttajia sekä etätyöstä kiinnostuneita. Malli perustuu tarinoihin, joissa kerrotaan aidosti, minkälaista alueella on elää ja asua, mistä arki Koillismaalla muodostuu.  Tammikuussa tarinoita kerrotaan useampi sekä alueelle muuttaneiden kokemuksista, että työnantajista.

Lisää paikallisia tarinoita jaettavaksi

Ensimmäisen kampanjajakson jälkeen Maan pinnalla -kanavissa viestiminen jatkuu aktiivisesti uusilla tarinoilla, ja mainoskampanjoita on suunniteltu toteutettavaksi tasaisesti ympäri vuoden. Lisää sisältöjä kaivataan jatkossakin: “Jotta kampanjoinnista saadaan paras hyöty, tarvitaan lisää työnantajatarinoita sekä henkilötarinoita kerrottavaksi. Meihin voi rohkeasti ottaa yhteyttä, niin suunnitellaan tarinan sisältö ja toteutus. Alueella on mielenkiintoisia työnantajia ja houkuttelevia tarinoita, nyt on aika kertoa niistä muillekin.” kertoo rekrytointiasiantuntija Niina Kukka JobBoost-hankkeesta.

Uutisointia Maan pinnalla -verkkosivustolla

Sivustolla on mahdollisuus julkaista ajankohtaisia työllistymiseen, kouluttautumiseen tai muutoin alueen imagoon positiivisesti liittyviä uutisia. Aiheet, jotka tekevät alueesta houkuttelevan asua ja elää, ovat tärkeä osa sisältöä, jota halutaan tuoda esille. “Maan pinnalla –mallilla halutaan viestiä siitä, mitä meillä täällä on ihan käden ulottuvilla. Luonnon tarjoamat mahdollisuudet ympäri vuoden, palvelut ja puitteet, onhan näitä, kun katsoo ympärilleen sillä silmällä. Uutinen voi olla avantouintipaikan avaus, alkava koulutus tai mitä vain siltä väliltä.”, pohtii sisällöntuottaja Janne Leimola JobBoost-hankkeesta.

Tuloksia kampanjoinnista ei odoteta hetkessä, vaan tunnettuuden lisääminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja yhteistä panostusta. “Hankkeen mahdollistama yhteinen, valtakunnallinen näkyvyys on erittäin tärkeää alueen elinvoiman ja kehittymisen kannalta. Tavoitteena on saada Koillismaa niin sanotusti maailmankartalle hyvänä paikkana asua ja elää, jotta alueella riittäisi tekijöitä ja asukkaita myös tulevaisuudessa. Kannustammekin paikallisia yrityksiä ja ihmisiä matalalla kynnyksellä mukaan.” kannustaa viestinnän asiantuntija Laura Kilpijärvi Naturpolikselta.

Lisätietoja Maan pinnalla -konseptista: rekrytointiasiantuntija Niina Kukka, p. 040 837 4815, niina.kukka@naturpolis.fi

Lisätietoja JobBoost -hankkeesta: projektipäällikkö Jouni Korhonen, p. 040 627 5704, jouni.korhonen@naturpolis.fi

 

ESR-rahoitteisessa Mahdollisuuksien Pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi hankkeessa haetaan laaja-alaisesti ratkaisuja Koillis-Suomen työmarkkinoiden osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen sekä työmarkkinoiden kohtaantohaasteiden ratkaisemiseen. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2020 – 30.4.2023.

 

 


 

X