Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Monipaikkaisuuden kokemuksia Kuusamosta

30.6.2021

Vetovoimana monipaikkaisuus -hankkeessa järjestetyn "Vaihda etätyömaisemaa"-kilpailun toinen etätyökokeilija Joel Hietala vietti kesäkuussa viikon Kuusamossa Rukalla puolisonsa Merin kanssa. Joel kertoo kokemuksistaan:

"Osallistuin kilpailuun, koska ajatus etätyöstä luonnon helmassa oli hyvin viehättävä – reissumahdollisuudet ovat olleet koronan takia varsin rajalliset, ja töitäkin on tehty lähinnä kotoa käsin. Lisäksi olen käynyt Rukalla aiemmin vain talvella, joten kiinnosti myös nähdä, mitä seudulla on tarjottavana näin kesäaikaan.

Etätyömaiseman vaihto sujui oikein hyvin! Matkantekoon kului toki aikaa, mutta kun olimme päässeet perille ja saaneet auton tyhjennettyä, työnteko sujui yhtä mallikkaasti kuin kotonakin. Suurin ero oli toki vapaa-ajan vietossa, Jyväskylän ja Rukan aktiviteetit ovat kovin erilaiset ja tuntuihan se työskentelykin mielekkäämmältä Koillismaan jylhissä maisemissa. 

Kaikki muu sujui oikein hyvin, mutta huoneistomme ei välttämättä ollut nimenomaan työnteon kannalta paras mahdollinen; me molemmat tarvitsemme työhömme paljon pöytätilaa ja mieluiten vähintään yhden ulkoisen näytön, ja huoneistomme oli näiden puutteiden myötä selvästi enemmän lomailuun suunnattu. Ilman muuta huoneistojen varusteluun kannattaa kiinnittää huomiota – olisi hyvin käytännöllistä, jos pöytätilaa olisi enemmän, ja jos esimerkiksi näyttöjä ja muita modernin etätyön kannalta välttämättömiä varusteita saisi edes lainattua tai vuokrattua etätöitä varten.

Etäilyyn heräsi kipinä, oli hyvin virkistävää työskennellä uusissa maisemissa. Pitkän työpäivän jälkeen oli mukava mennä rauhoittumaan metsän siimekseen. Ehdottomasti tulisimme uudestaan Koillismaalle! Kaiken kaikkiaan kokemus oli hyvin positiivinen."

 


 

X