Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Taivalkosken työllisyyspalvelupiste ARPEETTI aloittaa toimintansa

4.4.2022

Huhtikuussa pilotoidaan Taivalkoskella matalan kynnyksen työllisyyspalvelupiste ARPEETTI, joka tarjoaa erilaisia palveluja työnantajille sekä työnhakijoille. Toimintaa on käynnistetty osana Naturpoliksen hallinnoimaa Mahdollisuuksien Pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi-hanketta, yhteistyössä Taivalkosken kunnan työllistämisyksikön kanssa. Arpeetin pilottivaiheen konsepti käsiteltiin ja hyväksyttiin helmikuussa Taivalkosken kunnan sivistyslautakunnassa. Pilotti kestää huhtikuun 2023 loppuun ja toiminta siirtynee kunnalle pysyväksi toiminnaksi.

 

Yksi ovi - monta palvelua

Taivalkosken työllisyyspalvelupiste Arpeetissa annetaan tietoa, yksilöllistä neuvontaa ja ohjausta työllistymiseen, osaamiseen ja muihin hyvinvointiin ja arjen hallintaan liittyviin asioihin. Arpeetti tarjoaa lisäksi tapahtumia, koulutuksia ja infotilaisuuksia, jotka ovat kaikille avoimia ja ne kutsuvat verkostoitumaan, tutustumaan uusiin asioihin ja oppimaan uutta. Arpeettiin on helppo tulla hakemaan juuri omaan tarpeeseen sopivaa palvelua, paikalle voi tulla myös ilman ajanvarausta ja palvelu on maksutonta.

Palvelu on suunnattu kaikenikäisille työnhakijoille, työssä oleville, opiskelijoille, työnantajille sekä muille palveluja tarvitseville. Arpeetti tarjoaa myös nuorille (alle 29-vuotiaille) kohdennettuja ohjaus- ja neuvontapalveluita.

 

Taustalla vahva verkosto

Kunnan toimijoiden lisäksi eri palveluita tuottavien verkostoon kuuluvat esim. Naturpolis Oy, OSAO, TE-hallinto sekä kolmas sektori. Uudella palvelupisteellä varaudutaan samalla tulevaan TE- palveluiden uudistukseen 2024 lähtien, jossa työvoimapalvelujen kokonaisvastuu siirtyy kunnille. Palvelupisteen toiminnalla tulee uudistuksessa olemaan keskeinen rooli kunnan työvoimapalvelujen koordinoijana. Yhdessä luodaan ja kehitetään pysyvä Arpeetin toimintamalli, joka mahdollistaa eri toimijoiden yhteistyön ilman organisaatioiden välillä olevia esteitä. Viralliset avajaiset järjestetään toukokuussa ja ohjelmasta ilmoitetaan erikseen.

Tutustu Arpeetin palveluihin ja aukioloaikoihin täällä

X