Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Tiedolla johtamisen kehittämisestä lisäpontta matkailutoimialalle

19.10.2021

Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n hallinnoimassa Tiedolla johdettu Ruka-Kuusamo- hankkeessa kehitetään alueen tiedolla johtamisen käytänteitä.

Tiedon hyödyntäminen on yhä tärkeämpi kilpailutekijä matkailutoimialalla. Hankkeen tavoitteena on tuottaa lisäarvoa alueen matkailuyrityksille kehittämällä alueen yhteistä tiedolla johtamista, tiedon hankintaa, hallintaa ja ennakointia.

”Hankkeen puitteissa pystytetään Ruka-Kuusamon matkailualueelle kyvykkyys datan hyödyntämiseen valituilla painopistealueille, sekä valmius ja toimintamallit kehittää ja hyödyntää näitä kyvykkyyksiä tulevaisuudessa uusilla alueilla. Keskeisiä painopistealueita hankkeessa ovat kysynnän ennakointi ja asiakastiedon hyödyntäminen matkailualueen liiketoiminnan suunnittelussakertoo hankkeen projektipäällikkö Juha Lehto.

Haasteena matkailutoimialalla on ollut tiedon hyödyntäminen järjestelmällisesti ja siihen hankkeen avulla etsitään vastauksia. Tietoa on ollut tarjolla, mutta sitä ei ole johdonmukaisesti kerätty käyttöön, jolloin sen hyödyntäminen on jäänyt vähäiseksi. Saatavilla olevaa monipuolista tietoa halutaan entistä paremmin hyödyntää ennakoinnin kehittämiseksi, matkailualueen yhteismarkkinoinnin tuloksellisuuden sekä kohderyhmäkohtaisten tavoitteiden saavuttamisen mittaamiseksi.

Hankkeessa hyödynnetään Ruka-Kuusamoon Visit Finlandin Digikehitysohjelman kautta valmistunutta matkailualueen digitiekarttaa, joka on räätälöity alueen omista lähtökohdista ja kehitystarpeista ja suunniteltu alueen digitalisaatiokehityksen tueksi.  

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Juha Lehto, +358 40 674 0341, juha.lehto@naturpolis.fi

 

 

Tiedolla johdettu Ruka-Kuusamo -hanke toteutetaan ajalla 1.9.2021 -31.8.2022. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusosuus on 80 %, alueen kuntien osuus 15 % ja yksityinen rahoitusosuus 5 %. Hankkeen päätoteuttaja on Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy (Kuusamo ja Taivalkoski), ja yksityisrahoittajina toimii Ruka-Kuusamo Matkailu Ry.

X