Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Uusi opas vapaa-ajan asuntojen omistajille kannustaa säästöihin ja ilmastotekoihin

14.5.2021

Kasvata tuottoa, vaali luontoa -opas vähähiiliseen loma-asuntoon kannustaa vapaa-ajan asunnon omistajia ilmasto- ja ympäristötekoihin ja vinkkaa keinoista kasvattaa tuottoa esimerkiksi energiankulutusta pienentämällä. Oppaasta on laadittu versiot Kuusamoon, Taivalkoskelle, Suomussalmelle ja Pyhä-Luostolle, mutta oppaan vinkit soveltuvat minne tahansa.

Oppaan tarkoituksena on auttaa ja opastaa vapaa-ajan asunnon omistajaa tekemään ilmasto- ja ympäristöystävällisiä valintoja majoituskohteessa. Vapaa-ajan asunnon omistaja voi poimia oppaasta helppoja ja nopeita vinkkejä, jotka yleensä tuovat myös kustannussäästöjä. Majoitusvälitysyritykset voivat käyttää opasta kannustamaan välitettäviä majoituskohteita panostamaan kestävyyteen.

Oppaasta saa myös ideoita remontointiin ja investointeihin, esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen tai älykkäiden kodinohjausjärjestelmien hyödyntämiseen kiinteistön lämpötilan säätelyssä. Aurinkopaneeleilla voi saada merkittävän pienennyksen vuosittaiseen sähkölaskuun ja älykkäillä kodinohjausjärjestelemällä kulutusta optimoimalla voi säästää energiaa jopa 40 %.

Tutustu oppaisiin alla:

Opas vähähiiliseen loma-asuntoon Kuusamo (lataa pdf)

Opas vähähiiliseen loma-asuntoon Taivalkoski (lataa pdf)

Opas vähähiiliseen loma-asuntoon Suomussalmi (lataa pdf)

Opas lanseerataan "Kasvata tuottoa, vaali luontoa - webinaari vähähiilisempään vapaa-ajan asumiseen" -tilaisuudessa tiistaina 25.5 kello 10-11.30. Ilmoittautuminen webinaariin viimeistään 24.5. Naturpoliksen tapahtumakalenterin kautta täällä.

Opas on laadittu Naturpoliksen Matkailuyritykset kestävälle kehityspolulle –hankkeen, Lapin liiton VÄLKKY- vähähiilisyyden ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistäminen Lapin matkailussa -hankkeen, ja Pyhä-Luoston matkailualueen yhteistyönä. Oppaan teossa ovat auttaneet myös Lapin jätehuollon kuntayhtymä Lapeco, Motivan Pohjois-Suomen energianeuvonta sekä Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi.


 

X