Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Tietoa aluekehityksestä

Aluekehityksen toimintakenttää ovat kuntien elinvoiman kehittämistoimenpiteiden suunnittelu, käynnistäminen, koordinointi ja vaikuttavuuden seuranta.

 • Koillismaa 2014+ elinvoimaohjelma on toimenpideohjelma, jonka tavoitteina ovat yritysten toimintaedellytysten parantaminen, työllisyyden ja osaamisen kehittäminen uusien työpaikkojen mahdollistamiseksi sekä kuntien kilpailukyvyn, elinvoimaisuuden ja vetovoiman kehittäminen.
 • Tärkeitä työkaluja aluekehityksessä ovat mm. kehittämishankkeet, ohjelma- ja strategiatyö sekä toimijoiden ja alueiden välisen yhteistyön edistäminen.

Seudullinen kehittämistyöryhmä

Seudullisen kehittämisrahaston tarkoituksena on Kuusamon alueen kuntien yhteisten hankkeiden toteuttaminen. Seudullisen kehittämisrahaston päätöksenteosta ja hallinnoinnista vastaa yhtiön omistajakuntien ja elinkeinoelämän nimeämistä henkilöistä koostuva kehittämistyöryhmä. Kehittämistyöryhmä koordinoi seudullisia kehittämishankkeita ja osoittaa kuhunkin hankkeeseen kuntarahoitusosuudet rahastosta.

Hakeaksesi seuturahoitusta ota yhteyttä ohjelmapäällikkö Kirsi Kuoskuun, p. 0400 375 930, kirsi.kuosku@naturpolis.fi. Seudullinen kehittämistyöryhmä kokoontuu kevätkaudella seuraavasti:

 • torstai 7.4.2022
 • torstai 5.5.2022
 • perjantai 17.6.2022

Hakemukset tulee toimittaa Kirsi Kuoskulle viimeistään kaksi viikkoa ennen kokouspäivämäärää. 

Katso seudullisen kehittämisrahaston hakukriteerit tästä, ja laskutusohje tästä.

Seudullisen kehittämistyöryhmän jäsenet (suluissa varajäsenet):

 • Kuusamon kaupunki: Matti Aikio (Leena Haataja), Jouko Manninen (Kirsi Kangas)
 • Taivalkosken kunta: Pekka Käsmä (Kauko Tyni), Kaisu Lehtinen-Nevalainen (Ahti Nevanperä)
 • Kuusamon Yrittäjät ry: Mikko Lämsä (Rauno Säkkinen)
 • Taivalkosken Yrittäjät ry: Pekka Vääräniemi (Harri Vääräniemi)
 • Ruka-Kuusamon matkailuyhdistys ry: Mats Lindfors (Marko Säkkinen)
 • Taivalkosken matkailuyhdistys ry: Taina Olkkola (Risto Tyni)
 • Metsä- ja puutoimialan edustaja: Pekka Tuovinen (Petteri Virranniemi)

Lisäksi kehittämistyöryhmään kuuluvat Naturpolis Oy:n hallituksen jäsenet Pertti Juutinen, Vesa Turpeinen, Heli Hietala, Tuula Mustonen ja Mika Haataja.

Seudullisen kehittämistyöryhmän esittelijänä toimii yhtiön toimitusjohtaja ja päätökset vahvistaa yhtiön hallitus. Kehittämistyöryhmän puheenjohtajana toimii Matti Aikio ja varapuheenjohtajana Pekka Käsmä.

Strategiat, suunnitelmat ja tutkimukset

Strategiat, ohjelmat ja suunnitelmat

Tutkimukset ja selvitykset

Aluekehityksen yhteyshenkilö

Aluekehityspäällikkö

Kirsi Kuosku

Aluemarkkinointi

Kuusamo Region on Koillismaan elinkeinoelämän keskus ja kansainvälinen luontomatkailukohde.

Kuusamo Region

Kuusamon kaupunki ja Taivalkosken kunta muodostavat noin 20 000 asukkaan talousalueen Pohjois-Pohjanmaan maakunnan koillisosassa. Kuusamo Regionin ainutlaatuinen erämaaluonto ja monipuoliset palvelut tekevät siitä mielenkiintoisen ympärivuotisen matkailukohteen. Alueen elinkeinoelämän painopisteet ovat matkailussa, puunjalostuksessa, elintarviketuotannossa sekä metalli- ja tietoteollisuudessa. Kansainvälisyydestä kasvava Kuusamo Region on EU:n koillinen portti Venäjälle.

kuusamoregion_kartta.jpg

Kuusamo ja Taivalkoski

Kuusamo on n. 15 000 asukkaan kehittyvä kaupunkiyhteisö ja Koillismaan elinvoimainen liike-elämän keskus. Kuusamon menestys kansainvälisenä matkailukohteena ja elinkeinotoiminnan keskuksena perustuu paikallisen erämaaluonnon vetovoimaisuuteen ja sen tarjoamien raaka-aineiden kestävään hyödyntämiseen sekä paikallisten yritysten vahvaan osaamiseen. Valtaosa alueen yrityksistä on pieniä ja keskisuuria perheyrityksiä.

Kuusamon kaupungin Kuntakortissa on esitetty kunnan kehitystä kuvaavat keskeisimmät tilastotiedot yhdellä silmäyksellä samassa paketissa valmiiksi visualisoituna. Lataa tuorein Kuusamon Kuntakortti tästä. Pohjois-Pohjanmaan kuntakortti löytyy tästä.

Tutustu Kuusamon matkailun tunnuslukuihin tästä. 


Kuusamo Info - Pieni palveluopas uusille asukkaille, erityisesti maahanmuuttajille.

Suomen kaunein kunta_Leima_netti ja toimisto.jpg     

www.kuusamo.fi
www.ruka.fi

 

Taivalkoski on Kuusamon kupeessa sijaitseva kunta, joka edustaa tietopalveluiden ja teollisuuden modernia maaseutua. Taivalkoski on tunnettu metsäalan osaamisesta ja sen menestystekijöitä ovat ahkerat, vastuuntuntoiset ja yhteistyöhön sitoutuvat asukkaat sekä laajat yhteydet elinkeinoelämän toimijoihin. Oulun seudun ammattiopiston Taivalkoskella sijaitseva yksikkö kouluttaa yrityksille monien alojen osaajia.

Taivalkosken Kuntakortissa on esitetty kunnan kehitystä kuvaavat keskeisimmät tilastotiedot yhdellä silmäyksellä samassa paketissa valmiiksi visualisoituna. Lataa tuorein Taivalkosken Kuntakortti tästä. Pohjois-Pohjanmaan kuntakortti löytyy tästä.

Taivalkoski Info - Pieni palveluopas uusille asukkaille, erityisesti maahanmuuttajille.

www.taivalkoski.fi
www.visittaivalkoski.fi

 

Aluemarkkinoinnin yhteyshenkilö

Viestinnän asiantuntija

Laura Kilpijärvi
X