Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Ajankohtaista

Monipaikkaisuus ja etätyön tekeminen ovat nousseet koronapandemian aikana ilmiöksi ja elämänlaatuun liittyvien tekijöiden uskotaan vahvistavan paikkakuntien mahdollisuuksia kilpailussa asukkaista ja työntekijöistä, kunhan etä- ja monipaikkaisen työn tekeminen tehdään puitteiden kannalta mahdolliseksi ja houkuttelevaksi.

Vetovoimana monipaikkaisuus-hanke tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa etätyömaisemaa viikoksi Koillismaalle. Järjestettävässä kilpailussa voi voittaa majoituksen viikoksi joko Kuusamoon tai Taivalkoskelle, ja tulla etäilemään ja eräilemään itselle sopivassa rytmissä. Osa-aikaisena koillismaalaisena on mahdollista päästä kokeilemaan, miltä tuntuu päästä rauhoittumaan luonnon ääreen työpäivän vastapainoksi.

Projektipäällikkö Jenni Vähä kommentoi: ”Korona-aika on saanut ihmiset ajattelemaan työntekoa eri tavalla ja täällä Koillismaalla on nähty etätyöläisten virtaa tasaisesti koko vuoden ajan. Viimeinen vuosi on ollut raskas kaikille ja maiseman vaihto on varmasti tervetullutta monelle etätyöläiselle. Viikko Koillismaalla toteutetaan koronasuositukset- ja rajoitukset huomioiden ja toivomme hyviä kokemuksia koeasumisesta. Mikäli kipinä Koillismaalla asumisesta syttyy, tänne on tervetullut myös jäädäkseen!”

Vetovoimana monipaikkaisuus-hankkeen tavoitteena on suunnitella ja kokeilla toimenpiteitä monipaikkaisuuden edistämiseksi. Hankkeessa on tehty jo muutamia kokeiluja, kun itähelsinkiläinen Jasmiina Sarikoski kokeili monipaikkaista asumista Kuusamossa vuoden vaihteen jälkeen ja perhe Hayes on asunut Taivalkoskella nyt jo useamman kuukauden. Heidän kokemuksiaan voi seurata vlogista täällä ja lukea lisää monipaikkaisuuden kokemuksista täällä.

Lue lisää etätyömaiseman vaihtamisesta ja osallistu kilpailuun täällä.


 

X