Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Vuoden ulkokuusamolaiset

2018 ANU ERONEN

Anu Eronen on tehnyt pitkän uran SOL-konsernin toimitusjohtajana, ja edelleenkin hän jatkaa yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Vastapainoa työlle hän hakee hiihtoladuilta, jotka houkuttelivat hänet Rukalle jo 70-luvulla. Oma mökki rakennettiin v. 1998 ja tuolloin Kuusamossa vietettiinpaljon aikaa joko perheen tai asiakkaiden kanssa. Nyttemmin Rukalle ehditään pari kertaa vuodessa, ja silloin alueella viihdytään useampi viikko. 

2016 JARKKO NIEMINEN

Ulkokuusamolaisten verkoston nokkamiehellä Risto Kyhälällä oli sormet pelissä siinä, että tennis­täh­destä aikanaan tuli Kuusamon mökkiläinen. Nieminen osti Rukalta kelohuvilan 2008. –Monta, monta vuotta sitten vietettiin yksi joulu Kuusamossa. En ollut ennen käynyt siellä ja ihastuin paikkaan. Siitä lähtien olen viettänyt paljon aikaa Kuusamon mökilläni.

2014 Eero Koskelainen

Kymppi-Eristys Oy, hallituksen pj.

2012 Tuija Brax

Kansanedustaja Tuija Brax on tuonut usein esille isänsä puolelta olevat juurensa Karvosen sukuun ja mieluisat muistonsa lapsuuden kesistä Kuusamossa ja Kinnusen pihapiirissä. Työssään kansanedustajana ja erityisesti ministerikaudellaan oikeusministerinä hän otti myönteisiä esimerkkejä Kuusamosta ja kutsui usein arvovieraitaan tutustumaan Kuusamon palveluihin.

2010 Jouni Törmänen

Kuusamolaislähtöinen keittiömestari ja huippukokki, joka vaikuttaa nykyään Ranskassa.

2008 Kalle Palander

Suomen menestynein alppihiihtäjä – Pujottelun maailmanmestari v. 99 ja maailmancupin voittaja kaudella 2002–2003.

2006 Anssi Kukkonen

2004 Hannes Manninen

Entinen kansanedustaja

2002 Miia Porkkala

Rukan kehittäjä - ”Työurani perheyrityksessä Rukalla alkoi talvella 1982 hissilippujen myyjänä. Alppi-matkoilta lähti mukaan idea Ruka-brändin tuotteistamisesta ja juurruttamisesta Rukalle. Sen tuloksena syntyi RukaShop sekä Suomen ensimmäinen rinneravintola SkiBistro. Kummastakin kokeilusta kasvoi iso juttu ja olimme näillä uudistuksilla suunnannäyttäjiä suomalaisessa hiihtomatkailussa.”

2019 VILLE SKINNARI

Suomen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri, joka on aiemmin toiminut mm. Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:ssä yrityskehitysjohtajana sekä ohjelmajohtajana. Aika Kuusamossa oli perheellemme suuri seikkailu, toteaa Skinnari. Hän kertoo käyttäneensä kansainvälisillä foorumeilla usein Kuusamoa esimerkkinä innovatiivisesta ja itseensä luottavasta paikkakunnasta. 

2017 KARI O. SOHLBERG

"Kävimme isäni kanssa kalalla Kiutakönkään maisemissa jo 1950-luvulla autolla Helsingistä pitäen. Nuoren pojan mieleen jäivät erityisesti kauniit, henkeäsalpaavat maisemat." Vuosien myötä Kari O. Sohlbergista ja hänen perheestään on tullut Kuusamon ja Rukan vakiokävijöitä. Sohlberg on toiminut aktiivisesti alueen tunnettuuden edistämiseksi ja hän on ollut merkittävänä taustavaikuttajana mm. Kankkusen ajokoulun saamisessa Kuusamoon.

2015 Maria Planting

Hän toimii mm. E. Ahlström Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä ELO-säätiön hallituksessa. Maria Planting tunnetaan suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä ja hän on kuusamolaisen villiruoan innokas puolestapuhuja.

2013 Pasi Mäenpää

Elisa Oyj, Varatoimitusjohtaja

Kuusamon kaupunki ja Elisa Oyj tekevät tiivistä yhteistyötä laajakaistaratkaisun eteen. Kuusamolla on tavoitteena langaton laajakaistaratkaisu ja Elisa tulee rakentamaan alueelle uusia tukiasemia. Tavoitteena on tuoda kaikille kuusamolaisille langaton laajakaista, kun 800 megahertzin taajuudet vapautuvat  v. 2014.

2011 Valerian Kundozerov

Hän on jo kahden vuosikymmenen  ajan rakentanut yhteistyön siltaa Koillismaan ja Louhen piirin välille. Hän on työskennellyt aikaisemmin mm. Louhen piirin johtajana sekä raja-asiamiehenä.

2009 Juha Kankkunen

Nelinkertainen ralliautoilun maailmanmestari. Juha Kankkunen Driving Academy tuo Kuusamoon vuosittain satoja ulkomaisia vieraita opettelemaan liukkaan kelin ajamista.

2007 Kaarina Suonperä

Tapakouluttaja, Lady Sininen - Olen toistakymmentä vuotta kutsunut ja järjestänyt lehdistön Kuusamoon ja Rukalle, talvikauden avajaisiin. Olen järjestänyt lehdistövierailuja Kuusamon yrityksiin sekä käynyt luennoimassa Torangin koululaisille, sekä kouluttamassa myynti- ja markkinointiväkeä ja seurakunnan henkilöstöä. Joten kyllä – Kuusamo ja Ruka ovat minulle todella Sydämen Asia!

2005 Matti Helminen

Luontoääni radiossa kymmeniä vuosia - Haastattelu Koillissanomissa

2003 Paavo Noponen

2001 Pekka Takala

Johtaja, TeliaSonera Oyj, PR- ja yhteiskuntasuhteet

X