Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Kesätyö

Kesätyöseteleiden haku on päättynyt tältä vuodelta. Seuraa ilmoittelua vuoden 2022 kesätyöstä Naturpoliksen sivuilta ja somesta.

Toimintaohje työnantajalle: 

Kesätyöntekijä saa setelin Naturpoliksen työllisyyspalveluista ja toimittaa sen työnantajalle ennen työsuhteen aloittamista. Työantajan tehtävänä on 

  • tarkistaa sovellettava malli (Tutustus työelämään ja tienaa alan TES) työntekijän ja alasi ohjeistuksen mukaan, nuoren antamasta kesätyösetelistä löytyy tieto kyseisen nuoren kohdalla sovellettavasta mallista. Varmista, että nuori ei ole käyttänyt Kuusamon kaupungin kesätyötukea tänä kesänä muuhun, esim. toiseen yritykseen tai kaupungin toimialan työpaikkaan. Seteleitä on käytettävissä yksi per nuori.  
  • tehdä työsopimus kesätyöntekijän kanssa 
  • hakea maksatus työsuhteen jälkeen setelin ohjeiden mukaisesti kuitenkin viimeistään 31.10.2021 mennessä 

Huomioi myös laki nuorista työntekijöistä, lue lisää täältä.

Lue lisää Tutustu työelämään ja tienaa -mallista täältä.

Kesätyösetelin maksatuksen hakeminen 

Nuoren kesätyöseteli on samalla maksatushakemuslomake. Täytä lomakkeessa kysyttävät tiedot ja liitä mukaan työsopimus ja palkkaerittely. Hae maksatus kesätyön päätyttyä tai viimeistään 31.10.2021 mennessä. Tämän jälkeen tukihakemuksia ei enää käsitellä. 

Maksatushakemus lähetetään osoitteeseen: Naturpolis Oy, Työllisyyspalvelut, Nuottatie 6 A, 93600 Kuusamo. Skannatut hakemukset ja lisätiedot: tyollisyyspalvelut@naturpolis.fi tai puh. 040 660 2000.

Kesätyösetelin kriteerit 

Tutustu työelämään ja tienaa-malli: Vuonna 2006 tai aiemmin syntyneet peruskoululaiset, 10.-luokkalaiset, lukiolaiset, VALMA ja TELMA -koulutuksessa olevat nuoret. Vähimmäisvaatimuksena 60 tunnin työaika ja palkka vähintään 360 EUR. 

Muut opiskelijat: Esim. ammattiin opiskelevat, korkeakouluopiskelijat tai muut opiskelijat. Ikä 15-29 -vuotias. Vähintään kahden viikon alan kokonaistyöaikaa vastaava tuntimäärä. Maksetaan vähintään alan TES:n mukaista palkkaa. 

Työttömät työnhakijat: Ikä 15-29 v. Vähintään kahden viikon alan kokonaistyöaikaa vastaava tuntimäärä. Maksetaan vähintään alan TES:n mukaista palkkaa. Jos haet työttömän työntekijän työllistämiseen TE-toimiston palkkatukea, kesätyösetelin voi käyttää työttömän työnhakijan palkkauksista syntyviin muihin kuluihin (esim. vakuutukset, perehdytys tms.). 

4H-yritys: Edellytyksenä 4H-yrityskurssin suorittaminen, yrityksen perustaminen ja erikseen sovittujen toimenpiteiden suorittaminen. Lisätietoja Kuusamon 4H-yhdistyksestä täältä.

Muu yritystoiminta: Kesäyritystoiminnan loputtua toiminnasta laadittava: 

  1. toimintakertomus (yrityksen nimi, toiminta-aika ja yhteystiedot, yrityksen toiminta-ajatus, tuotteet ja palvelut, yritystoimintaan liittyvät olennaisimmat tapahtumat 

  2. taloudellinen yhteenveto 

  3. työajan seuranta (vähintään 40 h) 

Palauta täytetty kesätyöseteli ja loppuraportti viimeistään 31.10.2021  Naturpoliksen työllisyyspalveluihin  Naturpolis Oy, Työllisyyspalvelut, Mailis Vallioniemi, Nuottatie 6 A, 93600 Kuusamo.  

Skannatut hakemukset ja lisätiedot: mailis.vallioniemi@naturpolis.fi tai puh. 040 0681574. 

X