Edelweiss lentää Zürichistä Kuusamoon talvella 2024

28.08.2023

Lentoyhteydet Euroopasta Kuusamoon paranevat edelleenkin, kun Edelweiss käynnistää reittilennot Zürichista Kuusamoon talvella 2024. Tarjolla on viikoittainen lento perjantaisin helmikuun alusta maaliskuun loppupuolelle.

”Aiemmin kesäkuun alussa Eurowings ilmoitti uuden lentoyhteyden avaamisesta Saksan Düsseldorfista Kuusamoon. Nyt julkaistu uusi viikoittainen reittilento Sveitsistä Kuusamoon vahvistaa merkittävästi Keski-Euroopan asemaa lähtömarkkinana Ruka-Kuusamolle”, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors. 

Ennen koronapandemiaa Kuusamoon oli tarjolla suoria tilauslentoja Sveitsistä, mutta nämä lentosarjat eivät ole palautuneet tarjontaan koronan jälkeen. Edelweissin uusi reittilento palauttaa yhteyden ja luo helpon tavan sveitsiläisille matkustaa Ruka-Kuusamoon. Sveitsiläisiä kiinnostavat erityisesti suomalainen saunakulttuuri, talviset luontoelämykset ja revontulet.

Uuden reittilennon lähtökaupunki Zürich on väkiluvultaan maan suurin kaupunki ja Zürichin kantonin pääkaupunki. Kaupungissa on yli 400 000 asukasta ja sen metropolialue kattaa noin 3 miljoonaa asukasta. Zürichiä pidetään yleisesti Sveitsin talouselämän keskuksena. 

Kuusamon kentän suorat reittilennot Eurooppaan tarjoavat myös kuusamolaisille helpon tavan matkustaa ulkomaille. Edelweissin, Eurowingsin ja Lufthansan lennot kuljettavat ulkomaan lomailijat muutamassa tunnissa Saksaan ja Sveitsiin sekä erinomaisilla vaihtoyhteyksillä myös muualle maailmaan.

”Kahden uuden merkittävän eurooppalaisen lentoyhtiön reittilennon avaus Kuusamoon talvella 2024 kertoo alueen vetovoimaisuudesta kansainvälisten asiakkaiden mielissä. Tekemämme pitkäjänteinen työ kansainvälisen matkailun kehittämiseksi alkaa kantaa mukavasti hedelmää”, iloitsee Lindfors.

Lisätiedot: 
Mats Lindfors, toimitusjohtaja, Ruka-Kuusamo Matkailu ry, mats.lindfors@rukakuusamo.fi, 0400 747 356