Hankkeen yleisenä tavoitteena oli vahvistaa Koillismaan paikallisen villiruuan alkutuotantoa ja raakaaineen
saatavuutta jalostajille, kauppiaille, ravintoloille ja kuluttajille. Ongelmat raaka-aineen saatavuudessa
ovat perustuneet pitkälti keruutuotealan harrastajamaiseen luonteeseen ja siten ammattimaisen
toimintakulttuurin puutteeseen.
Hankesuunnitelmassa toiminnalle asetetut konkreettiset tavoitteet olivat:
1. Ammattimaisuus villiruuan saatavuuden lisäämiseksi kehittyy.
a. Tavoitteen saavuttamiseksi tuetaan alueilla jo olemassa olevien toimijoiden ja toimintojen
kehittämistä. Siten vahvistetaan koillismaalaisen villiruoan saatavuutta sekä liiketoiminnallisesti
kannattavien toimintamallien suunnittelua ja kannattavan elinkeinotoiminnan
mahdollisuuksia alueella.
2. Laadun kehittäminen ja brändin vahvistaminen.
a. Tavoitteen saavuttamiseksi paneudutaan erityisesti tuotantoketjun jäljitettävyyden
kehittämiseen metsästä kaupan hyllylle asti. Sen myötä paneudutaan myös koko ketjun
tuoteturvallisuuden näkökulmiin.
Tutustu hankkeen loppuraporttiin täällä
Hankkeen toteutusaika & rahoitus
- 15.05.2018 - 31.12.2018