Hei, sinä yrittäjyydestä kiinnostunut nuori!

09.11.2023

Onko sinulla osaamista, jota haluaisit myydä? Oletko pohtinut osaamisesi myymistä yrittäjämäisesti tai haluat lisätietoa yrittäjyydestä ja yrittäjänä toimimisesta? Nyt sinulle on tarjolla maksutonta apua myös Koillismaalle Nuorten start up -pilotti -hankkeesta!

Pohjois-Pohjanmaalla on alkanut marraskuussa 2022 Nuorten start up -pilotti -hanke. Hanketta rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö ja se kestää 30.6.2024 asti. Hankkeessa tarjotaan matalalla kynnyksellä nuorille, ensisijaisesti alle 30-vuotiaille, TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaille tietoa yrittäjyydestä ja tukea yrittäjyyden polulle siirtymisessä. Tavoitteena on myös kohtauttaa yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria omistajanvaihdosta suunnittelevien yrittäjien kanssa.

Nuorten start up -pilotti hankkeen esite (pdf)

Sinulle on tarjolla maksutonta Yrityssparraus-valmennusta, jossa saat kaiken perustiedon yrittäjyydestä. Valmennus on henkilökohtaista ja sitä on saatavilla räätälöidysti 1–15 tuntia sinun tarpeittesi mukaan. Valmennuksessa huomioidaan siis lähtötilanteesi ja toiveesi ennen mahdollista yrittäjyyttä. Valmennus toteutetaan etä- ja/tai tarvittaessa lähitapaamisina. Yksilölliseen Yrityssparraus-valmennukseen voit ilmoittautua TE-palveluiden verkkosivuilla. Voit itse valita valmennuksen toteuttajaksi joko Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksen (KSAK) tai Oulun Seudun Uusyrityskeskuksen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Yrityssparraus-valmennukseen (te-palvelut.fi)

Yrityssparrauksen tuloksia:


Hanke toteuttaa myös lyhyitä yrittäjäaiheisia työvoimakoulutuksia. Seuraa Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueen haussa olevia työvoimakoulutuksia.
Haussa oleva työvoimakoulutus – Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)

Nuorten start up -pilotti -hankkeeseen osallistuminen ei velvoita sinua aloittamaan yritystoimintaa. Hankkeen kautta saat paljon tietoa yrittäjyydestä ja apua yrittäjän polulle. Lähde siis rohkeasti mukaan, jos yrittäjyys kiinnostaa sinua!

Tiesitkö, että voit aloittaa yritystoiminnan työttömänä ollessa, ilman että ensimmäisen neljän kuukauden aikana yritystoiminnalla on vaikutusta oikeuteesi saada työttömyysetuutta, mikäli sen saamisen ehdot täyttyvät. Kysy lisätietoa TE-toimistosta!

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerron lisää Nuorten start up -pilotti -hankkeesta ja sen tarjoamista palveluista!

Projektipäällikkö Minna Tuhkanen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi puhelin 0295 056358