Innovaatioekosysteemi tuo uutta tietoa ja osaamista yritysten käyttöön

12.12.2023

Hiiliviisaan biotalouden innovaatioekosysteemi -hankkeen tavoitteena on kehittää Koillismaalle hankkeen nimen mukainen biotalouden tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja koulutusympäristö. Innovaatioekosysteemi on verkosto, jossa yhteistoiminnan avulla pyritään luomaan liiketoimintaa ja innovaatioita, tekemään tutkimusta tai luomaan muuta yhteistoiminnan tuomaa lisäarvoa.

Toiminnan keskiössä on uusi tieto ja osaaminen. Innovaatioekosysteemin keskeisten jäsenten, yritysten ja korkeakoulujen, yhteistyön lisääntymistä ja sen myötä uuden tiedon ja osaamisen jakamista on hankkeessa pyritty avittamaan luomalla yrityksille ohjeet opinnäytetyön tekijän hakemiseksi yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Ohjeisiin on myös nostettu bio- ja kiertotalouden kannalta oleellisia korkeakoulukohtaisia erikoistumisaloja ja osaamistärppejä. Hakuohjeita voivat hyödyntää myös muiden toimialojen yritykset.

Hiiliviisaan biotalouden innovaatioekosysteemi -hankkeessa innovaatioekosysteemin keskeisten toimijoiden, yritysten ja korkeakoulujen, yhteistyön lisääntymistä on pyritty edistämään luomalla yrityksille ohjeet opinnäytetyön tekijän hakemiseksi yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Hakuohjeet ovat hyödynnettävissä yrityksille toimialariippumattomasti.

Opinnäytetyöntekijän hakuohjeet: