Joulukalenteri-ikkunat Kuusamon keskustaan

04.10.2023

Kuusamon keskustan alueella toteutetaan joulukalenteri-ikkunat useiden eri toimijoiden ikkunoissa. Joulukuussa jouluaattoon asti joka päivä avataan uusi ikkuna ja ikkunoita voi käydä ihailemassa aina loppiaiseen asti. Joulukalenteri-ikkunoiden tavoitteena on saada asukkaita ja myös matkailijoita kävelylle Kuusamon keskustaan ja sitä kautta myös keskustan palvelujen äärelle. Joulukalenteri-kohteet julkaistaan jo marraskuun aikana.

Kuusamon keskustan ikkunoihin ideoitu joulukalenteri toteutuu ja nyt halukkaat ikkunoiden tekijät voivat varata oman ikkunan.  Edellytyksenä on, että kaikki 24 ikkunaa sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan Kuusamon keskusta-alueella ja ikkuna on helposti katseltavissa katutasosta käsin. “Kävelyetäisyys on ajateltu rajautuvaksi noin Kuusamon kirkon, entisen Hotkun, kaupungintalon ja Vanttajantien rajaamalle alueelle. Tämän alueen ulkopuolella oleva voi halutessaan tehdä ikkunan yhdessä jonkun alueen sisällä olevan kanssa. Tällä projektilla halutaan vaikuttaa erityisesti ydinkeskustan elävöittämiseen ja mahdollistaa tutustuminen ikkunoihin kävellen”, Niina Kukka kertoo.

Kohteet tullaan julkaisemaan Kuusamon kaupungin Atla-karttapalvelussa, jolloin jokaisen ikkunan tarkka sijainti on helposti löydettävissä. 

“Idea joulukalenteri-ikkunoihin tuli LUMI-hankkeen tekijöiltä. Lupauduin koordinoimaan jouluikkunoita, koska tämä on erinomainen tapa elävöittää Kuusamon keskustaa talviaikaan. Tässä kokonaisuudessa voivat olla mukana niin yritykset kuin kolmannen sektorin toimijatkin ja lopputulos on kaikkien nähtävillä useamman viikon. Ikkunat varmasti kiinnostavat paikallisten lisäksi myös matkailijoita”, Niina Kukka toteaa.

Joulukalenteri-ikkunoita koordinoi tapahtumatuottaja Niina Kukka. Ikkunoiden tekijöiden haku on nyt auki ja kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä. Sivustolta löytyy myös ilmoittautumislomake.

Lisätietoja Joulukalenteri-ikkunoista löytyy täältä: https://www.ruka.fi/fi/tapahtumat/joulukalenteri

Tapahtumatuottaja NIina Kukka, puh. 040 772 8213, niina.kukka@rukakuusamo.fi