Koko Kuusamo kalastaa – uusi koko perheen kalastustapahtuma

09.08.2022

Koko Kuusamo kalastaa -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa 19.-21.8.2022. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda kalastusharrastusta esiin erityisesti naisille sekä koko perheelle sopivana harrastuksena ja kertoa kalasta oivana lähiruokana.

Ohjelmaa koko viikonlopulle

Tapahtumaviikonlopun perjantaina 19.8.2022 kolme Kirkkokedon 2. luokkaa pääsevät tutustumaan KSAK Oy:n oppaiden johdolla kalastuksen saloihin Kelanrantaan.

Lauantaina 20.8.2022 puolestaan järjestetään Koko Kuusamo kalastaa -tapahtuma Kelanrannassa toritapahtumahengessä. Ohjelmassa on muun muassa perhonsidontaa, onkirasteja, kesäpilkkiä, ruokakojuja ja aktiviteetteja lapsille. ”Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin ja olemme saaneet monipuolisesti yhteistyökumppaneita mukaan, kalateema selvästi yhdistää ja innostaa kuusamolaisia toimijoita”, kertoo hankekoordinaattori Anna Saarela Naturpolikselta.

Sunnuntaina tapahtumia eri puolilla Kuusamoa

Sunnuntaina 21.8.2022 kalastukseen tutustutaan satelliittiteemalla tapahtumapisteissä eri puolilla Kuusamoa. Esillä on kalan koko kaari aina sen pyytämisestä käsittelyyn ja ruoaksi valmistamiseen asti.

Sossonniemen kalasatamasta löytyy sunnuntaina oma tapahtuma, jonka ohjelmasta vastaa Kantokylän kalastuskunta. Ohjelmassa on muun muassa perinteistä kotitarvekalastusta, nuotanvetonäytös, verkkojen ja katiskojen rakentamista, kalan käsittelyä ja paistettua muikkua sekä kahvikioski.  

Sunnuntaina oman tapahtumapisteensä järjestävät myös Kuusingin leirintäalue ja Perhokalastus-lehti. Ohjelmassa on muun muassa perhokalastuksen opastusta, perhonsidontaa kansainvälisen huippusitojan vetämänä ja ilmaista kirjolohen kalastusta lapsille leirintäalueen Vartijalammessa (omat heittokalastusvälineet mukaan).

Myös Leenan Koskituvalla Käylässä tapahtuu sunnuntaina, kun ohjelmassa on luvassa lohikeittoa, trubaduurin musisointia, koskenlaskua ja perhonsidonnan niksejä. 

KSAK Oy järjestää virvelikalastukseen perehdytystä sunnuntain satelliittitapahtumassa ja kouluttaja Tomi Mandelin KSAK Oy:ltä kertoo: ”Kannustamme kaikkia mukaan kokeilemaan kalastusta, mikäpä voisi olla parempi harrastus kuin viettää aikaa ulkona luonnossa, kauniiden vesistöjemme äärellä ja saada vielä palkintona ruokaa omaan pöytään.”.

Lisäksi Palosaaren poro- ja kalatila järjestää virveli- ja perhokalastuksen maksuttomat opastetut kierrokset, joihin lähdöt ovat sekä lauantaina että sunnuntaina.  

Lisätietoja: