Polkeeko yrityksesi paikallaan?

16.02.2024

Yrittäjien aamukahvitilaisuus järjestettiin eilen Kuusamon kaupungintalon Petäjäsalissa. Tilaisuus veti salin täyteen porukkaa.

Yrityskehittäjä Matti Kivelä avasi aamukahvitilaisuuden.

Kehitysjohtaja Jari Karsikko nosti ilmaan asioita puheenvuorollaan: yhteistyöllä kestävää kasvua, uudistumista ja kehittymistä alueelle. Aiheina olivat kaavoitukset, saavutettavuus (mm. lentoliikenne), maantieliikenne, reitit, tietoliikenne: monitasoinen suunnittelujärjestelmä, asuntopolitiikka ja työllisyysalueuudistukset.

Naturpoliksen metsä- ja puutoimialavastaava Tanja Koukkula ja projektipäällikkö Mirva Grann esittäytyivät ja esittelivät Naturpoliksen toimintaa ja kertoivat meneillään olevista hankkeista, aiheena mm. aluekehittäminen.

Paneelikeskustelussa olivat mukana Eerik Lehto, Taiga Bear Kuusamo Oy ja Niina Martikainen, Oulun Rakennuslasi/Palasia Design. Keskustelua käytiin digitalisaation ja teknologian hyödyntämisestä liiketoiminnassa, vinkkejä kanssayrittäjille kasvun haasteiden ohittamiseksi, verkostoitumisen tärkeydestä ja oppimiskokemuksia yrityksen tiellä.

Pääpuhujana tilaisuudessa ollut Niklas Nukari, Autolle.comin konsernijohtaja kertoi oman menestystarinansa ”piirakkamyyjästä sarjayrittäjäksi”. Niklas innoitti salin väkeä puheellaan. Hän on yrittäjä, jonka toiminta on vuosien varrella laajentunut useampaan eri yritykseen, eikä meno ole hiljentymässä. Menestystarinat tai ainakin tarinat: Syntyvät tekemällä, asenne ratkaisee. Niklas kannusti salin väkeä myös, että epäonnistumisten kautta onnistumisiin ja verkostoituminen on elinehto yrittämisessä. Niklaksen menestys on seurausta niin hyvästä onnesta kuin sinnikkyydestä. Kasvu, tahdon vai tuurin asia? Kasvu vaatii: tuuria, taitoa, tekniikkaa ja tahtoa! Näihin puheisiin tilaisuus päättyi, lopuksi yleisö sai esittää vielä kysymyksiä.