Rekry auki! Projektipäällikkö Sarvesta saparoon-hankkeeseen

18.03.2024

Sarvesta saparoon – kiertotalous käytäntöön poroteurastuksessa -hankkeessa kehitetään porotalouden taloudellista ja ympäristöllistä kestävyyttä liittyen poronlihan sivuvirtojen hyödyntämiseen. Hankkeen toteuttajina ovat Lapin ammattikorkeakoulu Oy ja Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy.

Haemme Sarvesta saparoon – kiertotalous käytäntöön poroteurastuksessa -hankkeen Naturpoliksen osatoteutukseen osa-aikaista (50 %) projektipäällikköä ajalle 1.4.2024 – 31.10.2026 (tarkentuu rahoituspäätöksen myötä).

Porotalouden kestävyyden ja liiketaloudellisen kannattavuuden kehittämiseksi on tärkeää edistää suunnitelmallisesti kiertotaloutta, hyödyntää poro kokonaisvaltaisesti sekä lisätä sivutuotteista saatavia liiketoimintamahdollisuuksia. Hankkeen tavoitteena on tukea porotalouden taloudellista ja ympäristöllistä kestävyyttä, luoda porotalouteen kiertotalouden tiekartta ja kehittää kiertotaloustyökalut poroteurastamoille ja poronlihan leikkaamoille. Näitä varten tuotetaan taustatietoa, kehitetään teurastuksen sivuvirtojen hyödyntämistä poroteurastamoilla, lasketaan poronlihan hiilijalanjälki ja lisätään yleistä tietoisuutta porotalouden ympäristöasioista.

Lue lisää ja jätä hakemus Kuntarekryssä!

Lisätietoja:

Kirsi Kuosku
Aluekehityspäällikkö