Tarinoitasotavuosilta.fi -sivusto on julkaistu

13.03.2023

Tarinoitasotavuosilta.fi -sivusto on tähän asti laajin Kainuun ja Koillismaan sotahistoriallisia kohteita & sota-ajan tarinoita esittelevä sivusto

Talvisodan päättymispäivänä 13. maaliskuuta julkaistaan Kainuun ja Koillismaan sotahistoriallisia kohteita ja sota-ajan tarinoita monipuolisesti esittelevä tarinoitasotavuosilta.fi -sivusto.

Tarinoita sotavuosilta 1939-45 kertoo ihmisistä ja tapahtumista sota-ajan keskellä. Sivustolta löytyy yli 70 sotahistoriallista kohdetta tai tarinoiden tapahtumapaikkaa Kuhmon, Suomussalmen, Taivalkosken ja Kuusamon alueelta – ja lisää on tulossa.

”Vaarojen vuodet” -kartta esittelee valmiita reittiehdotuksia sekä autolla että pyörällä liikkuville

Sotahistorialliset kohteet ja tarinoiden tapahtumapaikat löytyvät sivuston ”Vaarojen vuodet” -reittikartasta. Valmiita reittiehdotuksia (puolipäiväretkistä parin päivän kiertomatkoihin) on tehty sekä autolla että pyörällä liikkuville – ja sotahistoriallisten kohteiden lisäksi muut mielenkiintoiset nähtävyydet ja matkailijoiden palvelut (majoitus, ruokailu, polkupyörävuokraamot yms.) on merkitty reittikartalle. Reittivalikoimaa täydennetään vielä kevään 2023 aikana.

Tarinoita sotavuosilta sivusto löytyy osoitteesta www.tarinoitasotavuosilta.fi

Nyt suomenkielinen sivusto käännetään englanniksi ja saksaksi myöhemmin tänä vuonna.

Sotahistoria kiinnostaa matkailijoita aiempaa enemmän

Tarinoitasotavuosilta.fi helpottaa alueen sotahistoriakohteisiin tutustumista. Tapahtumien taustat tulevat eläviksi paikan päällä kävijöille. Ajankuvaa taustoitetaan lisäksi mm. Kenttäpostin kertomaa -videolla.

Tarinoitasotavuosilta -sivusto on osa ”Ordinary Man in a Great War” hanketta, jota tukee Euroopan Unioni. Hankkeen operaattorina toimii Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy ja osatoteuttajina mukana ovat Euroregion ry, Kuhmon kaupunki ja Suomussalmen kunta.