Uudet välineet auttavat kansainvälisessä rekrytoinnissa

18.08.2022

Koillismaan työvoimatarve erityisesti matkailualalla on suuri. Uudet etäkokoustamisen välineet mahdollistavat nykyisin uuden joustavan tavan kohdata työnhakijoita kaukaakin. ”Esimerkiksi Euroopan unionin laajuiset työnhaun virtuaalimessut on mainio paikka esittäytyä työnantajana ja tavata sekä haastatella tehtävistä kiinnostuneita työntekijöitä”, kertoo projektipäällikkö Jani Väisänen Naturpolikselta.

Naturpolis auttaa Kuusamon ja Taivalkosken työnantajia mukaan kansainvälisen rekrytoinnin pariin ja kutsuu mukaan virtuaalisille rekrytointimessuille. Seuraava tilaisuus on erityisesti matkailualalle mutta myös muille aloille suunnatut Lapland Works -messut, jotka ovat 1. syyskuuta. ”Virtuaalimessuilla ollaan läsnä ilmoitusten kautta jo ennen messuja, joko suoraan työnantajan oman näyttelysivun avulla tai tutustutaan virtuaalimessuihin yhdessä Naturpoliksen messuosastolla.”, Väisänen kertoo.

Käytännössä työpaikoista kiinnostuneet lukevat informatiiviset työpaikkaesittelyt ja liittyvät etätapaamiseen esittelijän sivulla. Esittelytekstit kirjoitetaan englanniksi. Työnhakijoita voidaan haastatella messujen aikana tai jo aiemmin. Virtuaalimessut ovat mainio tapa myös tavata työnantajia.

Tästä linkistä, Work in Lapland, pääsee rekisteröitymään virtuaalimessuille. Jani Naturpolikselta tukee tarvittaessa numerosta: 040 726 9422.