Elinkeinoelämän ja oppilaitoksen välinen yhteistyö

Elinkeinoelämän ja oppilaitoksen yhteistyö on tärkeä osa ammatillista koulutusta. Yhteistyö auttaa varmistamaan, että koulutus vastaa työelämän tarpeita sekä opiskelijat saavat ajantasaista ja käytännönläheistä opetusta.  Yhteistyö oppilaitosten ja elinkeinoelämän välillä on voimakkaasti vuorovaikutteista ja hyödyntää sekä opiskelijoita, että työelämää. Yhteistyö varmistaa, että opiskelijat valmistuvat työelämään valmiina ja yritykset saavat päteviä ja osaavia työntekijöitä.

Alla tapoja, miten oppilaitokset ja elinkeinoelämä voivat tehdä yhteistyötä.

-Oppisopimuskoulutus sekä työharjoittelut. Elinkeinoelämä voi tarjota mahdollisuuksia työharjoitteluihin ja oppisopimuskoulutuksen opiskelijoille. Tämä antaa opiskelijoille mahdollisuuden saada käytännön kokemusta ja soveltaa oppimaansa todellisessa työympäristössä.

-Yhteiset hankkeet ja projektit, jossa opiskelijat voivat työskennellä käytännön ongelmien parissa ja kehittää ratkaisuja.

-Työelämän ajankohtaisuus. Elinkeinoelämä voi tarjota tietoa ja näkemyksiä siitä, mitä taitoja ja osaamista työpaikoilla tulevaisuudessa tarvitaan.

Hyvä esimerkki elinkeinoelämän ja Kaon yhteistyöstä on syksyllä alkava linja-autokuljettajakoulutus, joka toteutetaan ensi-sijaisesti oppisopimuskoulutuksena ja sen tarkoitus on tuoda nopeaa helpotusta kuljettajapulaan Koillismaalle. Linja-auton-kuljettajakoulutuksen toteutustapa on monimuotoinen ja se soveltuu parhaiten yli 21-vuotiaille, joilla on pohjalla jokin toinen tutkinto tai työelämän tuomaa osaamista.

Hakeminen koulutukseen on jatkuvan haun kautta. Suosittelemme hakemaan 23.8.2023 mennessä, jotta pääsee mukaan syyskuussa 2023 aloittavaan ryhmään.

Hakeminen www.kao.fi/kuusamo Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja

Lisätietoja koulutuksesta: Logistiikan opettaja Timo Määttä

  1. 044 0688 746, timo.maatta@kao.fi