Raskaan liikenteen sähköistäminen harvaanasutulla alueella

 

Koneensuunnittelun ja ajoneuvotekniikan laboratorio materiaali- ja konetekniikan tutkimusyksikössä Oulun yliopistossa aikoo tutkia raskaanliikenteen sähköistämistä harvaanasutulla alueella pohjoisissa olosuhteissa.

Henkilöautoliikenteessä sähköistäminen on edennyt vauhdilla, mutta raskaassa liikenteessä muutos on vasta tulossa. Haasteena raskaanliikenteen sähköistämisessä ovat suuremmat energiamäärät ja niiden soveltaminen työympäristöön.

Erilaisesta energiankäyttöprofiilista sekä suuremmasta energiamäärästä haasteena tulee latausinfrastruktuurin toteutuksen rakentaminen. Lataus tulisi kyetä tekemään inhimillisessä ajassa ilman korkeaa kustannusta.

Sähköistämisessä on useita teknologisia ratkaisuja, joissa komponenttien oikealla valinnalla taataan tarkoituksenmukaiseen käyttöön sopiva teknologinen ratkaisu.

Tutkimusryhmä pyrkii löytämään kiinnostavia projektipartnereita 6.6.2022 järjestettävässä tilaisuudessa Kuusamossa. 

Hankkeessa pyritään tutkimaan raskaanliikenteen sähköistämiseen taloudellista kannattavuutta eri käyttötapauksilla sekä selvittämään valintakriteereitä ajoneuvojen sähköistenratkaisuiden valintaan sekä latausinfrastruktuuriin selvittäminen eri käyttötapauksiin. Tarkoituksena on tutkia ajoneuvojen käyttöprofiilia ja ympäristöä sekä energiansyötön vaihtoehtoja. Konkreettisena lopputuloksena hankkeessa saadaan selvyyttä harvainasutulla alueella raskaanliikenteen sähköistämisväylistä.

Lisätietoja: 

 

Tilaisuuden paikka ja aika: 

Kuusamon kaupungintalo 6. kesäkuuta kello 17.00–19.00, Keskuskuja 6.

”Sisäänkäynti on seuraava ovi vasemmalla kaupungintalon pääovista katsottuna.”

 

Etäosallistuminen: 

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

Or call in (audio only)

+358 9 85626307,,769460560#   Finland, Helsinki

Phone Conference ID: 769 460 560#

Find a local number | Reset PIN

Learn More | Meeting options