Virtuaalitapahtuma 13.9.: Kansainväliset osaajat työvoimapulaa helpottamaan?

25.08.2022

Tervetuloa JobBoost-hankkeen järjestämään osallistavaan virtuaalitapahtumaan kansainvälisistä osaajista ja rekrytoinnista tiistaina 13.9. Klo 9-10!  

Kuusamon,Taivalkosken ja Posion kunnissa kärsitään työvoimapulasta ja kohtaantohaasteesta, minkä vuoksi alueen yritykset, asukkaat ja itse kunnat kokevat tärkeäksi hakea ratkaisuja myös kansainvälisiltä osaajamarkkinoilta. 

Tule mukaan virtuaalitapahtumaan, jossa keskustelemme siitä, miten saada kansainvälisiä osaajia seudullemme ja miten tukea heidän sopeutumistaan alueelle. 

Ohjelma:  

Tervetuloa – Niina Kukka, Mahdollisuuksien pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi, Naturpolis 

“Kiinnostava Suomi – kansainvälisten ihmisten terveiset” – Varpu Rusila, Her Finland 

Varpu Rusilan Her Finland-yhteisö on tänä vuonna tavoittanut jo yli 7 miljoonaa Suomesta kiinnostunutta kansainvälisistä ihmistä internetissä. Näkevätkö kansainväliset ihmiset itsensä elämässä ruuhka-Suomen ulkopuolella? Mitkä asiat he kokevat tärkeimmiksi ja mitkä huolenaiheiksi? Varpun puheenvuoro tuo mukanaan kansainvälisten ihmisten terveiset alueellemme. 

“Kansainväliset osaajat osaksi seutuamme” – Kamilla SultanovaConnectUz 

 Kamilla Sultanova kertoo inspiroivasti yhteisöllisyydestä kansainvälisessä rekrytoinnissa ja monikulttuuristuvissa kunnissa. Miten paikalliset yhteisöt ja verkostot voivat auttaa kansalaisia, yrityksiä ja uusia tulokkaita (kansainvälisiä osaajia) ansaitsemaan, työskentelemään ja elämään paremmin? Kamilla pohtii suomalaisia arvoja, yhteenkuuluvuutta ja intohimoa paikkakuntaa kohtaan. 

 
Mitä voimme tehdä yhdessä Kuusamon, Taivalkosken ja Posion alueella? Yhteiskehittämishetki, jonka fasilitoi Siru Siren Innoduel Oy:ltä.  

Vapaata keskustelua yhteiskehittämishetken löydöksistä 

Tapahtuma on suomeksi. Tapahtuma toteutetaan Microsoft Teams-ympäristössä virtuaalisesti.  

Tapahtuman puhujat:  

Kamilla Sultanovan työ inkluusion eteen on noteerattu sekä Barack Obama säätiössä että Sitran Muutosjohtajat-akatemiassa. Hänet on osa Euroopan Nuoret Johtajat-verkostoa. Uzbekistanista tulevana Kamilla on omakohtaisesti kokenut ennakkoluuloja ja muureja niin viisumeiden kuin työpaikkojen osalta. Kamilla on viestinnän maisteri ja opiskellut Yhdysvalloissa ja Tanskassa. Hän muutti Suomeen vuonna 2014. Kamilla on suosittu valmentaja ja hänen TEDx puheenvuoronsa käsitteli yhteisön voimaa. 

Varpu Rusilan Her Finland-yritys auttaa kansainvälisiä ihmisiä toteuttamaan heidän Suomi-unelmiaan. Varpu on taustaltaan tuotantotalouden DI. Hänellä on vahva esimiestausta ja kansainvälinen työkokemus Sveitsistä, Englannista, Venäjältä ja Baltian maista. Varpu on pidetty puhuja ja kouluttaja. Varpun Suomi-verkkokursseilla on yli 12 000 kansainvälistä opiskelijaa ja tänä vuonna Her Finlandin sisällöt ovat tavoittaneet jo yli 7 miljoonaa Suomesta kiinnostunutta kansainvälisistä ihmistä internetissä. 

Siru Siren on Innoduelilta on osallistamisasiantuntija, jonka sydän sykkii yhteiskehittämiselle. Innoduel on superhelppo digityökalu osallistamiseen ja yhteiskehittämiseen ja sitä on käytetty yhteiskehittämisen työkaluna mm. Porissa, Sipoossa ja Merimaskussa.  

Rekrytointiasiantuntija Niina Kukka toimii Naturpoliksen Mahdollisuuksien pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi – hankkeessa ja auttaa ihmisiä löytämään Koillismaan elämän rytmin.  

 
Laura Kilpijärvi on Naturpoliksen viestinnän asiantuntija, joka tuo arjen kulun ja ihmisen kokoisen elämisen elementit Koillismaalla monikanavaisesti eri kohderyhmien tietoisuuteen.  
 

Lue lisää JobBoost-hankkeesta! https://naturpolis.fi/hanke/mahdollisuuksien-pohjoinen-jobboost-koillis-suomi/ 

Voit osallistua tapahtumaan tästä (Microsoft Teams).