Rethinking North – Ympärivuotisuus matkailun menestystekijäksi

Hankkeessa mukana:

Kansainvälisten matkailijoiden osuus Kuusamon lentokentän vaikutusalueella on pääosin vielä matala, etenkin lumettomaan aikaan. Kansainvälistä matkailua on kehitetty viime vuosien aikana paljon mm. matkanjärjestäjäyhteistyöllä erityisesti alueen kansallispuistojen vetovoimaa hyödyntämällä. Tällä saralla onkin tehty monia hyviä kehitysaskelia. Positiivisen kehityskulun vahvistaminen ja kansainvälisten matkailun kehittäminen edellyttää kuitenkin uusia toimenpiteitä. Näihin seuraaviin askeleisiin pyritään vastaamaan Rethinking North -hankkeessa (Reino-hanke).

Hankkeen tavoitteena on kehittää hankealuetta ympärivuotisena matkailualueena, kehittää matalan käyttöasteen kuukausien kysyntää, lisätä alueen kansainvälistä tunnettuutta sekä tuotteistaa uusia tuotteita potentiaalisille kansainvälisille matkailijakohderyhmille. Kärkiteemoja, joihin hankkeessa tullaan panostamaan, ovat viipymän pidentäminen ja siihen liittyen hiljaisten ajanjaksojen kehittäminen, sekä tiedolla johtaminen ja siirtyminen sujuvampaan digitaaliseen palveluympäristöön. Ympärivuotisuutta kehitetään myös panostamalla parempaan saavutettavuuteen ja sujuvampiin matkaketjuihin.

Hankkeen toiminnan kautta edistetään kestävää ja vastuullista matkailua, jotka ovat alueen vetovoiman pysyvyyden ja kasvattamisen kannalta merkittävässä asemassa. Hanke toteutetaan kolmen maakunnan alueella, Pohjois-Pohjanmaalla (Kuusamo, Taivalkoski ja Pudasjärvi), Kainuussa (Suomussalmi) sekä Lapissa (Salla).

Hankkeen osatoteuttajat
  • Ruka-Kuusamo Matkailu ry.
  • Sallan kunta
  • Pudasjärven Kehitys Oy
  • Suomussalmen kunta
Hankkeen toteutusaika & rahoitus
  • 01.06.2023 - 31.05.2026
  • Hankkeen päätoteuttaja on Naturpolis Oy (Kuusamo ja Taivalkoski) ja osatoteuttajia ovat Ruka-Kuusamo Matkailu ry, Pudasjärven Kehitys Oy sekä Sallan ja Suomussalmen kunnat. Naturpolis Oy:n osuus hankkeen budjetista on 836 399 euroa, johon Pohjois-Pohjanmaan EAKR-rahoitusta haetaan 669 120 euroa (80 %).

Liittyvät uutiset

Retkipyöräily rokkaa – Suosittu pyöräilymuoto vahvistaa jalansijaansa Ruka-Kuusamossa

Pyörälenkit sora- ja hiekkateillä ovat...
Lue lisää